Бања Лука на правом путу!

Наша визија Бање Луке 21. вијека којој стремимо и како чинимо јесте: Град са перспективом развоја, град активних грађана, економски развијен, инфраструктурно и комунално повезан изнутра и извана, са богатим културним, спортским и туристичким садржајима, угодан за живот, са здравом и заштићеном животном средином.

Програмом Бања Лука „2025ПЛУС“ постављене су три основне тезе о будућем развоју Града:

  1. Бања Лука као отворен и пријатељски град
  2. Бања Лука у новој фази развоја
  3. Бања Лука као угодно мјесто за живот

Наставићемо стратешким правцима развијати нашу Бању Луку и градити будуће симболе по којима ће бити препознатљива, истовремено задржавајући специфични шарм због којег толико волимо наш град.

Потпуно стабилне, транспарентне и успјешне јавне финансије, које су обиљежиле протекли четворогодишњи период – наше су опредјељење и за наредни период, што ће омогућити наставак интензивног улагања у развојне пројекте.

Остајемо на правцу стварања повољног пословног амбијента кроз развој пословних зона, формирање Научно-технолошког парка, подстицаје привреди и пољопривреди, а кроз линије подршке за најугроженије секторе настојаћемо да се минимизирају штете економске кризе настале усљед епидемије корона вируса.

Као и до сада, у фокусу нашег дјеловања јесу свакодневне потребе „обичног човјека“, за којег ћемо омогућити стабилно водоснабдијевање, модерне и безбједне саобраћајнице, мостове и кружне токове, а све уз наставак досадашње политике отворености и сарадње.

Битно нам је и здравље наших суграђана, те ћемо планирати нове програме усмјерене на превенцију, те се ухватити у коштац са новим изазовима које носи свака конкретна ситуација.

За оне посебно осјетљиве категорије становништа: старије суграђане, дјецу и лица са инвалидитетом и потешкоћама у развоју, кроз нашу јединствену платформу „Бања Лука људског лица“ обезбиједићемо низ нових програма.

Да наши ђаци имају одличне услове рада у школама и квалитетну практичну наставу, а предшколци срећно дјетињство - осигураће наставак улагања у обнову школских објеката и опремање кабинета стручних школа, те отварање нових вртића и дјечијих игралишта на ширем подручју града.

Управо равномјеран развој свих дијелова Бање Луке, остаје у нашем фокусу, тако да настављамо циклус изградње и реконструкције друштвених домова као важног елемента у концепту полицентричног развоја Града.

Сви ови пројекти као крајњи циљ имају побољшање квалитета живота у нашем граду, ријешене битне комуналне и инфраструктурне проблеме и боље претпоставке за развој осталих дјелатности, од привреде и туризма, до културе, образовања и спорта.

На нама је да и даље предано радимо како би наш и ваш град био што угодније мјесто за живот!

preuzmi Скини програм