Потписан уговор за изградњу новог моста у Доцу

06.11.2020.

Прва фаза изградње новог моста у насељу Долац, вриједног 7,5 милиона марака, који ће повезати центар града и насеља Обилићево и Старчевицу, почеће у недјељу, 8. новембра. Најавио је ово градоначелник Игор Радојичић, који је са представницима компаније „Интеграл инжињеринг“, данас потписао уговор о изградњи моста.

-Овај пројекат не укључује само изградњу највећег моста већ и реконструкцију саобраћајница и приобалног дијела на обје стране Врбаса, која ће се изводити у седам фаза – казао је Радојичић.

Он је подсјетио да су припреме за градњу трајале три године, а да је идејно рјешење добијено на међународном архитектонском конкурсу.

У првој фази градиће се колски мост намијењен за саобраћај моторних возила, са четири саобраћајне траке, у оба смјера, укупне ширине око 21 метар, а рок за извођење радова је двије године.

-Ово је компликован и сложен пројекат, јер ће нови мост не само бити један од симбола града, већ ће у саобраћајном смислу квалитетном везом повезати лијеву и десну обалу Врбаса и центар града са Обилићевом и Старчевицом – казао је Радојичић.

Послије изградње колског моста у каснијим фазама радиће се и пјешачко-бициклистички мост, реконструкција саобраћајница са обje стране Врбаса, од Булевара цара Душана до моста, као и реконструкција и проширење постојеће Мачванске улице код клинике за психијатрију и спајање са Источним транзитом. Једна од фаза је и уређење подмостовља и цијеле зоне Доца.

На међународном тендеру за извођача радова је изабрана домаћа компанија „Интеграл инжињеринг“ која запошљава више од 1.200 радника.

Подијели: facebook twitter viber whatsapp