Počela izgradnja sportske dvorane na Laušu

11.11.2020.

U blizini OŠ „Sveti Sava“ na Laušu, danas je počela izgradnja nove sportske dvorane, koju će koristiti učenici ove škole, ali i sportski klubovi za trenažni proces. Projekat je  vrijedan 1,55 miliona KM.

-Izgradnja dvorane poboljšaće kvalitet nastavnog procesa u školi, a velike koristi imaće sportisti i sportski klubovi koji će dobiti nove termine za trening u optimalnim uslovima – kazao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

Predjednik Skupštine grada Zoran Talić, izjavio je da je jedan od prioriteta gradske administracije u proteklom periodu bio obnova i izgradnja sportske infrastrukture.

-Lauš je naselje u kojem su urađeni brojni projekti u posljednje vrijeme, izgrađene su nove saobraćajnice, kanalizacija, vodovodi, kružni tok, a evo sada počinje i gradnja nove dvorane koja je potrebna ovom naselju – naveo je Talić.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Miroslav Popržen, kazao je da se godinama čekalo na izgradnju sportske dvorane uz ovu osnovnu školu i da je ovo jedan od najvećih projekata koje sprovode Grad i banjalučke osnovne škole.

Direktor Sportskog centra „Borik“, Nenad Talić, rekao je da je Grad uložio mnogo sredstava i napora kako bi se poboljšali uslovi za trening banjalučkih sportista. On je naglasio da će dvorana djelovati u okviru JU SC „Borik“ i da će biti na raspolaganju svim klubovima i sportistima.

Prema projeketu, dvorana će biti dimenzija 44h28 metara sa pripadajućim unutrašnjim tribinama. Otvoreno sportsko igrališta biće dimenzija 44×26 metara. Takođe, biće izvršena rekonstrukcija postojećih prostorija suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok te prizemlja što uključuje izgradnju novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta i neophodnih komunikacija. Za izgradnju nove sportske dvorane biće korišteni najsavremeniji materijali, sa posebnim osvrtom na zadovoljavanje uslova energetske efikasnosti predviđenih za ovakvu vrstu objekta.

Podijeli: facebook twitter viber whatsapp