Почела изградња спортске дворане на Лаушу

11.11.2020.

У близини ОШ „Свети Сава“ на Лаушу, данас је почела изградња нове спортске дворане, коју ће користити ученици ове школе, али и спортски клубови за тренажни процес. Пројекат је  вриједан 1,55 милиона КМ.

-Изградња дворане побољшаће квалитет наставног процеса у школи, а велике користи имаће спортисти и спортски клубови који ће добити нове термине за тренинг у оптималним условима – казао је замјеник градоначелника Срђан Амиџић.

Предједник Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да је један од приоритета градске администрације у протеклом периоду био обнова и изградња спортске инфраструктуре.

-Лауш је насеље у којем су урађени бројни пројекти у посљедње вријеме, изграђене су нове саобраћајнице, канализација, водоводи, кружни ток, а ево сада почиње и градња нове дворане која је потребна овом насељу – навео је Талић.

Директор ОШ „Свети Сава“ Мирослав Попржен, казао је да се годинама чекало на изградњу спортске дворане уз ову основну школу и да је ово један од највећих пројеката које спроводе Град и бањалучке основне школе.

Директор Спортског центра „Борик“, Ненад Талић, рекао је да је Град уложио много средстава и напора како би се побољшали услови за тренинг бањалучких спортиста. Он је нагласио да ће дворана дјеловати у оквиру ЈУ СЦ „Борик“ и да ће бити на располагању свим клубовима и спортистима.

Према пројекету, дворана ће бити димензија 44х28 метара са припадајућим унутрашњим трибинама. Отворено спортско игралишта биће димензија 44×26 метара. Такође, биће извршена реконструкција постојећих просторија сутерена у којима се налазе помоћна сала, свлачионице, остава и санитарни блок те приземља што укључује изградњу нових свлачионица, санитарних чворова, наставничког кабинета и неопходних комуникација. За изградњу нове спортске дворане биће кориштени најсавременији материјали, са посебним освртом на задовољавање услова енергетске ефикасности предвиђених за овакву врсту објекта.

Подијели: facebook twitter viber whatsapp