Petrićevac: U funkciji ambulanta, vrtić i mjesna zajednica

13.11.2020.

Novoizgrađeni objekti ambulante, vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu, od danas su na usluzi za najmanje 10.000 stanovnika ovog naselja.

Otvaranju ovog višenamjenskog objekta prisustvovali su predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, kazao je da otvaranje ovih objekata ima dvojako značenje.

-S jedne strane, pokazuje da je Banja Luka grad koji brine za svoje sugrađane, misli na najmlađe ali i na zdravlje svih. Oko 200 mališana dobiće svoje mjesto u novom vrtiću koji će, u dogovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nositi naziv „Zmaj Jova Jovanović“. S druge strane, objekti nose i simboliku jer ukazuju na jedinstvo jednog naroda koji živi u dvije države i tim jedinstvom se ponosimo – kazao je Amidžić.

Prema njegovim riječima, Banja Luka postaje sve ljepši i ljepši grad, stalno se razvija i raste.

-Veselimo se zbog toga, ali i zbog svih projekata koje je Vlada Srbije podržala kako kod nas tako i u drugim lokalnim zajednicama. U ime gradonačelnika Igora Radojičića, u lično i u ime svih sugrađana, hvala predsjedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na svoj dosadašnjoj podršci – istakao je Amidžić.

Podijeli: facebook twitter viber whatsapp