Петрићевац: У функцији амбуланта, вртић и мјесна заједница

13.11.2020.

Новоизграђени објекти амбуланте, вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу, од данас су на услузи за најмање 10.000 становника овог насеља.

Отварању овог вишенамјенског објекта присуствовали су предсједница Владе Србије Ана Брнабић, замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер РС Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, казао је да отварање ових објеката има двојако значење.

-С једне стране, показује да је Бања Лука град који брине за своје суграђане, мисли на најмлађе али и на здравље свих. Око 200 малишана добиће своје мјесто у новом вртићу који ће, у договору са предсједником Србије Александром Вучићем носити назив „Змај Јова Јовановић“. С друге стране, објекти носе и симболику јер указују на јединство једног народа који живи у двије државе и тим јединством се поносимо – казао је Амиџић.

Према његовим ријечима, Бања Лука постаје све љепши и љепши град, стално се развија и расте.

-Веселимо се због тога, али и због свих пројеката које је Влада Србије подржала како код нас тако и у другим локалним заједницама. У име градоначелника Игора Радојичића, у лично и у име свих суграђана, хвала предсједнику Вучићу и Влади Републике Србије на свој досадашњој подршци – истакао је Амиџић.

Подијели: facebook twitter viber whatsapp