Banja Luka se gradi

Dragi Banjalučani,

Vodimo računa o kvalitetu života svih građana i rješenja koja se realizuju u gradu vođena su upravo interesima i potrebama sugrađana. Godišnje od 30 do 35 miliona KM ulagano je u javne radove u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“. Ovaj investicioni ciklus je zamišljen kao nova stranica u razvoju grada na svim poljima, značajnim za bolji i ugodniji život svih građana. Podjednako su tretirani svi dijelovi grada, kako u užem gradskom području tako i na prigradskom i seoskom. Kroz program smo gradili saobraćajnu infrastrukturu, škole, vrtiće, objekte za društvene sadržaje, sportske dvorane i terene, vodovode, kanalizaciju...Više o ovoj temi pogledajte i pročitajte u nastavku.

Instalirano 3000+
LED sijalica u 60
banjalučkih ulica

Centralna pješačka zona našeg grada u potpunosti je renovirana i modernizovana.

renoviranje pjesacke zone centar grada banja luka
pjesacka zona banja luka

Krajem 2019. godine otvoren veliki investicioni ciklus gradnje nekoliko stotina kilometara novih vodovoda, vrijednih više od 28 miliona KM. Cilj je da do 2023. godine – 95 odsto stanovništva, bilo da živi u gradu ili selu, ima stabilno vodosnabdijevanje.

Otvorena fabrika vode, glavno postrojenje vodovodnog sistema „Crno vrelo“, koje treba da riješi vodosnabdijevanje za 20.000 stanovnika sa rubnih područja Banje Luke i Prijedora. Izgrađena je potpuno automatizovana fabrika vode, iz koje će biti distribuisana voda za četiri planirana podsistema na rubnim područjima Banje Luke i Prijedora.

crno vrelo projekat

Podijelite sa drugima

WhatsApp
Viber

Pogledajte rezultate ostvarene u drugim oblastima

Škole, vrtići, igrališta Kultura i sport Ekonomija Turizam Banja Luka ljudskog lica