Бања Лука се гради

Драги Бањалучани,

Водимо рачуна о квалитету живота свих грађана и рјешења која се реализују у граду вођена су управо интересима и потребама суграђана. Годишње од 30 до 35 милиона КМ улагано је у јавне радове у оквиру великог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“. Овај инвестициони циклус је замишљен као нова страница у развоју града на свим пољима, значајним за бољи и угоднији живот свих грађана. Подједнако су третирани сви дијелови града, како у ужем градском подручју тако и на приградском и сеоском. Кроз програм смо градили саобраћајну инфраструктуру, школе, вртиће, објекте за друштвене садржаје, спортске дворане и терене, водоводе, канализацију...Више о овој теми погледајте и прочитајте у наставку.

Инсталирано 3000+
ЛЕД сијалица у 60
бањалучких улица

Централна пјешачка зона нашег града у потпуности је реновирана и модернизована.

renoviranje pjesacke zone centar grada banja luka
pjesacka zona banja luka

Крајем 2019. године отворен велики инвестициони циклус градње неколико стотина километара нових водовода, вриједних више од 28 милиона KМ. Циљ је да до 2023. године – 95 одсто становништва, било да живи у граду или селу, има стабилно водоснабдијевање.

Отворена фабрика воде, главно постројење водоводног система „Црно врело“, које треба да ријеши водоснабдијевање за 20.000 становника са рубних подручја Бање Луке и Приједора. Изграђена је потпуно аутоматизована фабрика воде, из које ће бити дистрибуисана вода за четири планирана подсистема на рубним подручјима Бање Луке и Приједора.

crno vrelo projekat

Подијелите са другима

WhatsApp
Viber

Погледајте резултате остварене у другим областима

Школе, вртићи, игралишта Култура и спорт Економија Туризам Бања Лука људског лица